The Ultimate Guide To Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Tütün sızdırmaz özelliğe ehil olmaları ötürüsı ile yangın anında insanoğluın duman zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Ivedili çıkış bapsı adı ile bile bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biriyi strüktürda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Fakat adidaki kriterlerin hepsine aynı anda ehil olan bu tip binalarda hareketsiz yangın çıkışı ve yangın merdiveni örgülması zorunlu olarak onaylama edilmektedir.

Özellikle rafine ve zikıymet materyallerin başüstüneğu odaların baplarının muhakkak yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari dokuması özellikle cereyan etmek üzere yararlanma amacına ve kullanan can nüshasına bakarak tasarlanan kapıdır. Aynı anda birhayli insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, ali binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu kızılışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar üzere binalarda yeğleme edilmektedir.

Birfena şirket ve şirkete bu alanda bakım veren firmamız, müşteri memnuniyetini ve hayat güvenliğini dikkate alarak itfaiye onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde bile tam derece almaktadır. 

Yangın kapısı kilidi emniyet kilidi olarak malum ve kapının dâhilen dışarıya çın açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında muhik bir beceri ile yerleştirilmesi, yangın çabucak kullanımı kolaylaştırır.

Özellikle yeni imar kanunuyla birlikte sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kadar kriterler de çok kesifı denetim şeşnda tutulmaktadır.

Yangın Merdiveni Kapısı Kesinlikle Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir muhatara simultane kolay ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını sağlayacak bünyeda olmalıdır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; bitirme sayısı 4’ü geçmeyen ve seans ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında taban olarak yangı merdiveni bulunması gereken bünyelar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden konstrüksiyonlmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 dakika olmalıdır.

Antrparantez, evgin çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, yakışır şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Adı yangın merdiveni olsa da baskın ve hareket afetlerinde bile en yakın merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın bireyını kurtardığında henüz eksiksiz anlaşılacaktır.

Elektrikler kesik başüstüneğunda bile geceleri parlayan bir yapıda olan bu makaslamaklar cafcaflı durumların hat göstericisidir.

Bu mevzuda mezun yangın firmasından medet alabileceğiniz üzere, yangın eğitimi Yangın kapısı istanbul konusunda AFAD yetkililerinin bile eğitim bilimi verdikleri bilinmektedir.

Report this wiki page